Barion Pixel

pedagógus, Lépéselőny oktató

Fogarasi Nikolett

„Az iskola nagyszerű hely a tanulásra, ahol megmondják nekünk, mit tanuljunk, mit gondoljunk, és mire emlékezzünk. Viszont csak kevés vagy egyetlen óra sem szól arról, hogyan tanuljunk, hogyan gondolkozzunk és hogyan emlékezzünk.” – Jim Kwik

Pedagógus család gyermekeként láttam meg a napvilágot és ebben a szellemben is nevelkedtem. Már óvodás korom óta több időt töltöttem az iskolában a szüleimmel, mint otthon. Így nem volt nehéz dolgom a továbbtanulás terén, hogy milyen hivatást válasszak.

Röpke fél évszázados életutam alatt volt szerencsém megtapasztalni minden oldalról – az iskolapadban ülve diákként, a katedrán ma is gyakorló pedagógusként és nem utolsó sorban egy csodálatos Leánygyermek édesanyjaként  – a közoktatás hiányosságait, buktatóit. Az oktatási intézményekben jó szándékkal mindent meg akarnak tanítani a gyermekeknek, sokszor olyan felesleges információkkal terhelve őket, amit egész életükben nem valószínű, hogy fognak tudni hasznosítani. De a legfontosabbat nem sikerül átadni a tanulóknak… – hogyan tanuljanak meg tanulni, hogyan lehet hatékony, élvezetes és örömteli a tanulás! Hiszen ez lenne az alapja mindennek!

Saját gyermekem iskolába lépésekor – ami 18 évvel ezelőtt volt – kerestem, kutattam olyan módszer, alternatíva után, ami segítheti Őt a tanulásban, megkönnyíti a tananyagok hatékony feldolgozását és egyben megszeretteti vele a tanulást. Bárcsak lett volna akkor szerencsém ismerni Lantos Mihály Lépéselőny Tanfolyamát, ahova elsők között írattam volna be a Lányomat, hogy felelősségteljes szülőként egy olyan „kulcsot” adhassak kezébe, amely a tanulás titkainak kamráját nyitja.

Az idő kerekét már visszaforgatni nem tudom, de bízom benne, ha már számomra diákként és szülőként elmúlt ez a lehetőség, Lépéselőny oktatóként átadhatom azt a sikeres, kipróbált komplex tanulási stratégiát, azt a Lépéselőnyt, amivel hozzásegíthetem a gyerekeket ahhoz, hogy tanulni tudó és tanulni szerető, eredményekben – és sikerélményekben gazdag diákokká váljanak.

„Adj valakinek egy ötletet, és ezzel jobbá teszed a napját. Tanítsd meg valakinek, hogyan kell tanulni, és ezzel ő az egész életét jobbá teheti.” – Jim Kwik

 

Már most jelentkezz az őszi tanfolyamokra, 5.000 Ft. kedvezménnyel!
Kuponkód: 2023ősz

A tanulást segítő tippekről és tanácsokról, valamint akcióinkról hírlevelünkből értesülhetsz.

Mi pedig megajándékozunk ezért.