Mi a Lépéselőny?

A Lépéselőny tanulási stratégia az agyunk természetes működésén alapszik

A módszer elsajátításához nincs szükség új képességek elsajátítására, csupán arra a velünk született ösztönre, amellyel egy óvodás korú gyerek is képes első hallás után megjegyezni, és visszamondani egy egész mesét. Erre nem kellett megtanítani, mert ösztönből használja a képzeletét, fantáziáját, játékosságát, a színeket, formákat, képeket vagy a humort. 

Hat éves korunk után a tanulás szót az esetek 90 százalékában az iskolai tanulás értelmében használjuk. 

Viszont az iskolai tanulás egészen más módszereket és stratégiát igényel. Vagy mégsem? Ne feledkezünk meg arról, hogy nullától hat éves korunkig élvezetesen, játékosan, az élményeken keresztül tanultunk olyan mennyiségű információt a világról, amit életünk végéig sem fogunk felülmúlni. 

Ha újra beemeljük a tanulásba az élményeket, akkor bármekkora mennyiségű és bármilyen nehézségű anyagot képesek leszünk hatékonyan elsajátítani úgy, hogy az meg is marad.

A Lépéselőny módszer összeszedi azokat a praktikákat, módszereket, és ötleteket, amelyekkel a megértett információkat összekapcsoljuk az élményekkel, hogy a tananyagot könnyebben megértsük, könnyebben rögzítsük és bármikor fel tudjuk idézni, amikor szükségünk van rá.

A Lépéselőny (Lantos-féle tanulási stratégia) tanulási program megoldást kínál az iskolai tanulási problémák legtöbbjére, hogy a diákok meg tudjanak felelni a XXI. század tanulási igényeinek, és élményszerűen sajátítsák el azt a tudást, amellyel gondolkodó, kreatív, a világot értő és fejleszteni képes felnőtté válnak. 

A Lépéselőny program az általános- és középiskolás, valamint a felnőtt diákok számára

 • megmutatja, hogyan küzdjön meg a nagy mennyiségű tananyaggal,
 • konkrét technikákat tanít a hatékony jegyzet elkészítésére,
 • megmutatja, hogyan fedezze fel és különítse el a lényeges információkat a
  lényegtelenektől,
 • megtanítja, hogyan emlékezzen a tanultakra stresszhelyzetben is (szóbeli
  számonkérés, dolgozat, vizsga),
 • felismerteti az erősségeit, amelyekre a tanulás során támaszkodhat,
 • megmutatja, hogyan jelölhet ki tanulási célokat (hosszú-, közép-és rövid távú célokat), és milyen módszerekkel érheti el őket,
 • megtanítja használni a fantáziáját és a képzeletét tanulás közben
 •  

Légy te is részese a Lépéselőny diákok csapatának!

© 2021 Minden jog fenntartva

lantos method kft