Barion Pixel

Olvass bele a blogunkba!

Miért fontos az ismétlés és gyakorlás? 

A gyakorlati tárgyaknál talán nem is szorul magyarázatra, hogy miért fontos gyakorolni. Memorizálhatsz egy matematikai képletet úgy, hogy remekül fel tudod mondani, de készség szinten nem tudod alkalmazni ha nem oldasz meg vele jó pár példát. Ahogyan egy mozdulatot, egy kifejezést vagy eszközhasználatot sem tudsz profi módon megtenni, ha csak elméletben ismered. 

Valójában minden tananyag esetében így van ez, legfeljebb nem gyakorlásnak hívjuk, hanem ismétlésnek. Ha nem elégszel meg azzal, hogy csak egyszer memorizálod az anyagot, hanem vissza-visszatérsz egy-egy rövidebb ismétlésre, akkor úgy vésed be a tananyagot, hogy az mindig alkalmazható és felidézhető marad.

Javaslom, hogy az önálló napi tanulást mindig kezdd azzal, hogy átnézed, abból a tantárgyból mit tanultál az előző napon, mit az azt megelőzőn, és fusd át, hogy mit a kezdete óta. Természetesen nem kell mindegyikre ugyanannyi időt áldozni. Egy-két perc a legrégebbire, két-három perc a kevésbé régire, és három-öt perc a legutóbbira. Így maximum 10 percet áldozol rá, bevésed, ráadásul újra felpörög az agyad, és jöhetnek az új információk. 

Az ismétlésnek, és gyakorlásnak különös jelentősége van a tanulásban, és nem is kell sok időt áldozni rá. Nem véletlenül vállaljuk azt, hogy aki nálunk tanfolyamot végzett, vagy megvásárolta a Lépéselőny filmet, az korlátlan alkalommal és díjmentesen vehet részt a konzultációs alkalmainkon. 

Addig segítünk, amíg szükség van ránk. 

Jusson eszedbe feliratkozni a YouTube csatornámra, a Tanulási Tippek hírlevélre, és a Facebook oldalamra!

“Nincs rossz tanuló, csak rosszul tanuló!”

Sok sikert!

Barátsággal, 

Lantos Mihály 

Már most jelentkezz az őszi tanfolyamokra, 5.000 Ft. kedvezménnyel!
Kuponkód: 2023ősz

A tanulást segítő tippekről és tanácsokról, valamint akcióinkról hírlevelünkből értesülhetsz.

Mi pedig megajándékozunk ezért.