Miért kell tanulást tanulni?

Amikor megszületünk, egy gyönyörű világba csöppenünk. A képzelet, a fantázia, a játékosság, vagyis az élmények világába, ahol mindennek értelme van, és  bölcsességtől ragyog. 

Évekig élünk ebben a világban, és bár néha gyanítjuk, hogy nem lesz ez mindig így, de elképesztő sebességgel tanulunk meg minden alapot ami az életünk hátralévő részéhez szükséges lesz.

Persze úgy sejtjük, hogy az iskolába kerüléskor folytatódik ez, és az iskola lesz amitől egyre bölcsebbek és egyre tapasztaltabbak leszünk.

Az iskolában azonban más világ vár ránk. A gyermeki álomvilágból a logikai rendszerekbe csöppenünk és nem kis erőfeszítésünkbe kerül az, hogy megtanuljunk írni olvasni és számolni.

Hirtelen mindenki azt várja tőlünk, hogy hagyjuk magunk mögött a gyermeki álomvilágot és foglalkozzunk inkább komoly, felnőtt dolgokkal. Legyünk erősek, bátrak, talpraesettek, merüljünk el a tudományokban, mert felnőttként ebben a világban fogunk élni, és csak így  lehetünk sikeresek.

De biztosan?

Vajon az emberi világ tévedése lenne a gyermeki gondolkodásmód amivel születtünk? Ha figyelembe vesszük azt a tényt hogy hat éves korunkig több dolgot sajátítunk el a világból mint hat éves korunktól életünk végéig, akkor nem nehéz belátni hogy ez a gyermeki világ nem más mint a tanulás velünk született ösztöne. A kreativitás, a fantázia, a képzelet, a kritikai látásmód mind, mind velünk született ösztönök. 

 Aki úgy tanul logikai rendszereket és komoly tudományokat, hogy használja a velünk született ösztönöket, az megtalálja a tanulás örömét, eredményesebb lesz, jobb iskolában tanulhat, sikeresebben választhat pályát, és boldog felnőtt életet élhet.

Ebben segít a tanulásmódszertan.

Kattints a képre és ismerd meg a csapatot

Oszd meg ezt a posztot

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ezt már olvastad?

Abonniere unseren Newsletter

Interessante Artikel, News und Lerntipps

© 2021 Minden jog fenntartva

lantos method kft