Barion Pixel

Olvass bele a blogunkba!

A célkitűzések fontossága

Ha van kedved, nézz bele, hogy miről szól a Lépéselőny filmsorozat!

Ha az agyad számára célokat tűzöl ki, akkor számára ezek pontos és világos utasítások. Ha nem adsz neki ilyen célokat vagy utasításokat, attól még működni fog, minden új információt magába szív, de ez olyan lesz,  mint amikor a puzzle darabkákat kiöntöd az asztalodra. mindegyik ott van de nem igazán látod hogy mi van a képen. Viszont ha a darabkákat a rendeltetési helyükre teszed, akkor nemcsak az egész képet látod, hanem annak részleteit is megtalálod.

Ha elmondtad az agyadnak, hogy mit szeretnél elérni, és biztosítottad ehhez a feltételeket is, akkor érdemes azt is átgondolnod, hogy mit vagy hajlandó megtenni a célod elérése érdekében a következő hetekben vagy hónapokban. Azt is döntsd el, és áruld el neki, hogy melyek azok a feladatok, amelyeket vállalsz a siker érdekében. Összeszedheted azokat az eszközöket, módszereket, erőfeszítéseket, amelyeket hajlandó vagy megtenni, hogy elérd a célt.

Ha ez megvan, azt is érdemes átgondolni, hogy mit vagy hajlandó megtenni ebben a pillanatban a cél elérése érdekében. Vagyis minden egyes alkalommal, amikor leülsz azt a tantárgyat tanulni, mindig emlékeztesd magad arra, hogy mi a hosszú távú célod, és éppen akkor mit vagy hajlandó megtenni az elérése érdekében. Ez pedig már a terv.

 Tehát ha nem csak vágyaid vannak, hanem konkrét célkitűzéseid is, ráadásul a cél felé vezető utat is megtervezted, akkor az agyad automatikusan fókuszál a cél elérésére. Ezzel nagyon sokat segítesz magadon.

Jusson eszedbe feliratkozni a YouTube csatornámra, a Tanulási Tippek hírlevélre, és a Facebook oldalamra!

“Nincs rossz tanuló, csak rosszul tanuló!”

Sok sikert!

Barátsággal, 

Lantos Mihály 

Már most jelentkezz az őszi tanfolyamokra, 5.000 Ft. kedvezménnyel!
Kuponkód: 2023ősz

A tanulást segítő tippekről és tanácsokról, valamint akcióinkról hírlevelünkből értesülhetsz.

Mi pedig megajándékozunk ezért.