Barion Pixel

Hatékony tanulási módszerek felső tagozatosoknak

Lépéselőny tanfolyam 5-7. osztályosoknak

Magolás helyett játékos, gyakorlatias tanfolyamon segítünk kialakítani gyermeked hatékony tanulási módszerét, legyen szó bármilyen tantárgyról.

Jelentkezz következő kétnapos tanulásmódszertan tanfolyamunkra Budapesten vagy online, amelyen gyermeked már a hatékony jegyzetelést is megtanulhatja!

Gyorsabb tanulás, és kevesebb „nem szeretem“, „utálom”, „nincs kedvem”? Lehetséges!

Egy felső tagozatos szájából már sajnos gyakran hallani ezeket a szavakat. Az 5-7. osztályosok már szembesülnek azzal, hogy minden tanár más, minden tantárgynál mások a követelmények, és sok a tananyag. Ha nincs működő tanulási stratégiájuk, akkor kialakulhat bennük a tanulással kapcsolatos legrosszabb beidegződés: a magolás. Ez rengeteg időt vesz igénybe, nagyon alacsony a megértési szint, és a megszerzett tudást hamar elfelejtik. Ezért lesz egyre nehezebb odaültetni őket a tanuláshoz.

Fordítsuk vissza ezt a folyamatot, hogy a tanulás ne a kudarcok és frusztrációk forrása legyen, hanem a sikereké és sikerélményeké! Ezért jött létre a Lépéselőny tanfolyam.

A Lépéselőny 5-7. osztályosoknak tanfolyam segítségével gyermeked:

A korosztálya érdeklődésének, tanulási igényeinek és tapasztalatainak megfelelően elsajátítja azokat a hatékony tanulási módszereket, amelyek közül kiválaszthatja a számára leginkább működőeket. Ennek köszönhetően:

Hogyan segít ebben a Lépéselőny 5-7. osztályosoknak tanulás módszertani tanfolyam?

Tanulási képességfejlesztő módszerek felső tagozatos gyerekeknek

Tudj meg többet a Lépéselőny tanfolyam módszertanáról!

Így segítünk felsőtagozatos gyermekednek az egyénre szabott, és ezáltal leghatékonyabb tanulási stratégia kialakításában, valamint a hatékony jegyzetelésben:

Hasznos
a gyerekednek

  • élvezetessé, izgalmassá teheti a saját tanulását,
  • lerövidítheti a tanulásra fordított időt, optimálisan kihasználva azt,
  • amit megtanult, arra emlékezni fog stresszhelyzetben is,
  • meg tudja különböztetni a lényeges információt a lényegtelentől,
  • eredményei javulnak, egyre többször lehet büszke magára,
  • sikerélményei egyre motiválóbbak lesznek számára, így nő a tanulási kedve,
  • megtanulja saját erősségeit a tanulásban, így hosszú távon is működő saját tanulási stratégiát kezd kialakítani.

Hasznos neked
szülőként

  • a gyerek nem csupán „magol”, hanem meg is érti azt, amit tanult,
  • önállóságra, a saját tanulása iránti felelősség vállalására neveli a gyereket,
  • a tanulás kevesebb stresszforrás lesz a családban.

3 ok, hogy miért válaszd ezt a Lépéselőny tanfolyamot 12-13-14 éves gyermeked számára

5-7. osztályosokra szabott tanfolyam

Nem "gyors tanulási tippeket" adunk, hanem megtanítjuk őt tanulni a korosztály igényeire szabott, hatékony módszertannal.

Szakértők által összeállított tananyag

Tanulásmódszertani trénerek, mozgásterapeuták, drámapedagógusok és oktatók által kidolgozott, hatékony tanulási program.

Tartós siker

Nem csak gyorsabban fog tudni tanulni, de a megtanultakra emlékezni is fog, ráadásul hatékony tanulási módszereit hosszú távon önállóan tudja majd alakítani.

Jelentkezz a következő Lépéselőny tanfolyamra 5-7. osztályos gyermekeddel!

A következő Lépéselőny 5-7. osztályosoknak tanfolyamok időpontjai:

Budapest, XIII. ker.

36 900 Ft

(kedvezmények nélkül)

2024. aug. 24-25. – Bócz Péter
2024. szept. 7-8. – Bócz Péter

Online

36 900 Ft

(kedvezmények nélkül)

2024. aug. 29-30. – Lantos Eszter

Hogyan zajlik a tanfolyam?

A tanfolyam kétnapos, 2×5 órás, sok szünettel és játékkal.

Mindkét napon 9-14 óráig, a 2. napon a tanfolyam után 30 perces szülői tájékoztatóval.

Helyszín: Budapest, XIII. kerület, Frangepán utca

Online és tantermi változatban is. 

Online: mindkét napon 10-15 óráig a 2. napon a tanfolyam után 30 perces szülői tájékoztatóval.

A tanfolyamot követően a résztvevőknek 3 alkalmas gyakorló email sorozatot küldünk, amelyek segítenek a tanulási stratégiák rutinszerű alkalmazásában.

Hasznos kérdések és válaszok a Lépéselőny 5-7. osztályosoknak tanfolyammal kapcsolatban

Ezt a Lépéselőny tanfolyamot kifejezetten 5-7. osztályos, azaz 12-13-14 éves gyermekeknek állítottuk össze. Alsó tagozatos gyermekeknek a 3-4. osztályosoknak szóló tanfolyamunkat ajánljuk, de nyolcadikosok számára a gimnáziumi felvételire való felkészüléshez is személyre szabott segítséget tudunk nyújtani.

A kétnapos, 2×5 órás tanfolyam díja 36 900 Ft, a második nap után 30 perces szülői tájékoztatóval. Testvérek számára kedvezményt biztosítunk 2000 Ft értékben. Így két testvér egy időben való jelentkezése esetén 34 900 Ft/fő díjjal számolhattok.

Igen! A hatékony nyelvtanulás céljából is alkalmazhatók a gyakorlatias módszerek, legyen szó angol, német, francia vagy bármilyen nyelvről. Az olyan tanulásfejlesztő módszerek, mint az elmetérkép készítése vagy a jobb agyféltekés tanulás segítenek abban, hogy magolás helyett a gyermeked élvezetesen és hatékonyan tanuljon új nyelveket, ezáltal sikeresebb lehet az életben.

Fontos, hogy tanulási zavar alatt a szakember által diagnosztizált tanulási zavarokat értjük, mint például ADHD, hiperaktivitás, diszlexia, diszgráfia vagy diszkalkulia.

A Lépéselőny tanfolyamnak köszönhetően a tanulási zavaros gyerekeknél is látványos eredményeket lehet elérni a hatékony tanulási stratégia kialakításával. Sőt, esetükben talán még inkább nélkülözhetetlen segítséget nyújt.

Fontos, hogy ez nem egy speciális fejlesztő program, vagyis nem gyógyítja meg az alapproblémát. Ugyanakkor hatékony módszertant ad ahhoz, hogy ezek a problémák kevésbé akadályozzák gyermeked, és neki is gyorsabban és jobban menjen a tanulás.

A gyermeked megtanul a saját igényeinek megfelelő tanulási stratégiát kialakítani. A rá szabott tanulási stratégia segítségével képes lesz rendszerezni, megérteni, rögzíteni és bármikor előhívni a tananyagot. Nem utolsósorban pedig élvezni is fogja a tanulást, ezáltal sokkal kevésbé lesz stresszes otthon és az iskolában!

A tanfolyamhoz minden szükséges eszközt pedagógusaink biztosítanak, azonban érdemes magatokkal hoznotok saját iskolai tananyagot, amin a felső tagozatos gyermek begyakorolhatja a tanulás fejlesztő módszer elemeit. Ha jelentkezel, a tanfolyam részvételről minden fontos információt elküldünk emailben is.

Ez az online nem az iskolai online! Ha rossz tapasztalataid vannak ezzel kapcsolatban, akkor megnyugtatunk: az online tanfolyamaink során végig arra törekszünk, hogy kényelmes, jól megszokott otthoni környezetben, utazgatás nélkül is ugyanolyan jó hangulatban, interaktívan, játékosan és hatékonyan folyjanak, mint a tantermiek. Játékos eszközökkel kötjük le a gyerekek figyelmét a korosztályuknak megfelelően.

Az online tanfolyam legnagyobb előnye, hogy nem kell Budapestre utazni, hiszen bárhonnan tudtok csatlakozni, akár külföldről is. Ha például Németországban vagy Angliában éltek, akkor a hatékony tanulási stratégia kialakítása még fontosabb lehet a gyermek számára a helyi nyelv elsajátításához, és ezáltal az iskolai felzárkózáshoz, a beilleszkedéshez.

Egy kis sci-fi a nyári szünetre?

E-bookban és hangoskönyvben már elérhető,
könyv alakban előrendelhető!
Ha megváltoztathatnád a történelmet, megtennéd?
De honnan tudod, hogy nem tette már meg valaki?
Például Te.

Mitől különleges a Lantos Tanulási Stratégiák nyári tábora?

Kis létszámú tábor, a helyek korlátozottak! 

Már most jelentkezz az őszi tanfolyamokra, 5.000 Ft. kedvezménnyel!
Kuponkód: 2023ősz

A tanulást segítő tippekről és tanácsokról, valamint akcióinkról hírlevelünkből értesülhetsz.

Mi pedig megajándékozunk ezért.