Barion Pixel

Hatékony felkészülés a felvételire és az érettségire

Lépéselőny 8-12. osztályosoknak tanfolyam: Tanulási módszerek korosztályra szabva

Legyen szó gimnáziumi felvételire való felkészülésről, a középiskolai nagy mennyiségű tananyag hatékony elsajátításáról, vagy az érettségire való felkészülésről, személyre szabott, gyakorlatias tanfolyamon segítünk kialakítani gyermeked hatékony tanulási módszerét.

Jelentkezz következő kétnapos tanulásmódszertan tanfolyamunkra Budapesten vagy online!

Könnyebb tanulás = Kevesebb stressz + Jobb továbbtanulási esélyek

Erre a korra már kialakultak az „érdekel-nem érdekel-tök felesleges” tantárgyak. Nehéz őt ebből a gondolkodásból kimozdítani, ugyanakkor így képes elkezdeni szelektálni és elindulni az őt valóban érdeklő területek felé.

Ebben a korosztályban különösen fontos az önálló tanulás, amellyel a gyerek akár nagyobb mennyiségű tananyagot is képes már feldolgozni. Ehhez kulcsfontosságú többek között egy jól működő, hatékony jegyzetelési technika elsajátítása.

Minél előbb elsajátítja gyereked a számára működő tanulási technikákat, annál sikeresebben tud megküzdeni az előtte álló akadályokkal, legyen az felkészülés a gimnáziumi vagy középiskolai felvételire, esetleg az érettségire, továbbtanulásra.

Ezért jött létre a Lépéselőny tanfolyam 8-12. évfolyamosok számára.

Hogyan segít ebben a Lépéselőny 8-12. osztályosoknak tanulásmódszertani tanfolyam ?

Tanulási képességfejlesztő módszerek 14-15 éveseknek és érettségire készülőknek

Tudj meg többet a Lépéselőny 8-12. osztályosoknak tanfolyam módszertanáról!

Így segítünk 8-12. osztályos gyermekednek az egyénre szabott, és ezáltal leghatékonyabb tanulási stratégia kialakításában, valamint a hatékony jegyzetelésben:

Hasznos a gyermekednek

  • a tanulásban kézzel fogható sikerei lesznek, így nagyobb kedvvel is fog tanulni,
  • megtanulja saját erősségeit a tanulásban, így hosszú távon is működő saját tanulási stratégiát alakít ki,
  • javulnak az eredményei, így hozzáállása és kilátásai a továbbtanulásra is,
  • az esetleges továbbtanuláskor hatékonyabb lesz a vizsgára felkészülés,
  • a tanulásban elért pozitív változások jó hatással lesznek a kedélyállapotára, önbizalmára, önképére.

Hasznos neked szülőként

  • a tanulás/dolgozat/szóbeli számonkérés megszűnik stresszforrássá válni a családban,
  • önállósága, saját tanulása iránti felelősségvállalása erősebbé válik, ami a tanuláson kívül az élet egyéb területeire is pozitív hatással lesz.

3 ok, hogy miért válaszd ezt a Lépéselőny tanfolyamot 12-13-14 éves gyermeked számára

8-12. osztályosokra szabott tanfolyam

Nem "gyors tanulási tippeket" adunk, hanem megtanítjuk őt tanulni a korosztály igényeire szabott, hatékony módszertannal.

Szakértők által összeállított tananyag

Tanulásmódszertani trénerek, mozgásterapeuták, drámapedagógusok és oktatók által kidolgozott, hatékony tanulási program.

Tartós siker

Nem csak gyorsabban fog tudni tanulni, de a megtanultakra emlékezni is fog, ráadásul hatékony tanulási módszereit hosszú távon önállóan tudja majd alakítani.

Jelentkezz a következő Lépéselőny tanfolyamra 8-12. osztályos gyermekeddel!

A következő Lépéselőny 8-12. osztályosoknak tanfolyamok időpontjai:

Tanfolyam személyes részvétellel Budapesten

Budapest, XIII. ker.

36 900 Ft

(kedvezmények nélkül)

2024. aug. 24-25. – Hevesi Teodóra
2024. szept. 7-8. – Hevesi Teodóra

Online tanfolyam

Online

36 900 Ft

(kedvezmények nélkül)

2024. aug. 29-30. – Kaszab László

Hogyan zajlik a tanfolyam?

A tanfolyam kétnapos, 2×6 órás, sok szünettel.

Mindkét napon 9-15 óráig a 2. napon a tanfolyam után 30 perces szülői tájékoztatóval.

Helyszín: Budapest, XIII. kerület, Frangepán utca

Online és tantermi változatban is. 

Online: mindkét napon 10-16 óráig a 2. napon a tanfolyam után 30 perces szülői tájékoztatóval

A tanfolyamot követően a résztvevőknek 3 alkalmas gyakorló email sorozatot küldünk, amelyek segítenek a tanulási stratégiák rutinszerű alkalmazásában.

Hasznos kérdések és válaszok a Lépéselőny 8-12. osztályosoknak tanfolyammal kapcsolatban

Ezt a Lépéselőny tanfolyamot kifejezetten 8-12. osztályos, azaz 14-18 éves kamaszoknak állítottuk össze. A tematika attól is függ, hogyan alakul a társaság aktuális összetétele. Ha egyszer gyermeked elsajátítja ezeket a hatékony tanulási technikákat, akkor hosszú távon fogja tudni alkalmazni őket, így nem számít, hogy éppen a középiskolai felvételire készül, vagy már a középiskolában, gimnáziumban szeretné jobban venni az akadályokat. Megismerve saját erősségeit és kiválasztva a számára leghatékonyabb tanulási technikákat, jobb eredményeket fog elérni. Érettségire készülőknek egy külön tanfolyamot kínálunk.

Természetesen! A program során olyan, a gyermek tanulását fejlesztő eszközöket mutatunk be, amelyek a gimnáziumi felvételi felkészülésen túl is hatékonyak lehetnek. A Lépéselőny tanfolyam segíthet kamasz gyermekednek a gimnáziumi órákon való hatékony jegyzetelésben, a nagyobb mennyiségű tananyag hatékony feldolgozásában, megértésében és memorizálásában. Megismerheti saját erősségeit a tanulásban, ami az esetleges továbbtanulás során is nélkülözhetetlen lesz a vizsgákra való hatékony felkészüléshez.

A kétnapos, 2×6 órás tanfolyam díja 36 900 Ft, a második nap után 30 perces szülői tájékoztatóval. Testvérek számára kedvezményt biztosítunk 2000 Ft értékben. Így két testvér egy időben való jelentkezése esetén 34 900 Ft/fő díjjal számolhattok.

Természetesen a hatékony nyelvtanulásra is alkalmazhatók a gyakorlatias módszerek, legyen szó akár első vagy második nyelvről, akár nyelvi tagozatról. Az olyan tanulásfejlesztő módszerek, mint az elmetérkép készítése vagy a jobb agyféltekés tanulás segítenek abban, hogy magolás helyett a gyermeked élvezetesen és hatékonyan tanuljon új nyelveket, ezáltal sikeresebb lehet az életben.

Tanulási zavarnak tekintjük a szakember által diagnosztizált tanulási zavarokat, mint például ADHD, hiperaktivitás, diszlexia, diszgráfia vagy diszkalkulia.

A Lépéselőny tanfolyammal a tanulási zavaros gyerekeknél is látványos eredményeket lehet elérni. Sőt, esetükben talán még inkább nélkülözhetetlen segítséget nyújt a hatékony tanulási stratégia kialakítása.

Fontos, hogy a Lépéselőny tanfolyam nem egy speciális fejlesztő program, vagyis nem gyógyítja meg az alapproblémát. Ugyanakkor hatékony módszertant ad ahhoz, hogy ezek a problémák kevésbé akadályozzák gyermeked a középiskolai vagy gimnáziumi tanulmányaiban, és neki is gyorsabban és könnyebben menjen a tanulás.

A tanfolyamon bemutatott és begyakorolt tanulási eszköztárból ki tudja majd kiválasztani a számára működőket, így képes lesz rendszerezni, megérteni, rögzíteni és bármikor előhívni akár nagyobb mennyiségű tananyagot is. Megtanulja a hatékony jegyzetelés csínját-bínját, ami által jobban tud figyelni az órákon, és utólag könnyebb lesz a tanulás. Nem utolsósorban pedig élvezni is fogja a folyamatot, ami által sokkal kevésbé lesz stresszes otthon és az iskolában!

A tanfolyamhoz szükséges eszköztárat pedagógusaink biztosítják, azonban érdemes magatokkal hoznotok saját 8-12. osztályos iskolai tananyagot, amin a gyermeked begyakorolhatja a tanulási képességfejlesztő módszerek elemeit. A tanfolyam részvételről a jelentkezés után minden fontos információt elküldünk emailben.

Ha rossz tapasztalataitok vannak az iskolai online oktatással kapcsolatban, akkor megnyugtatunk: az online tanfolyamaink során is végig arra törekszünk, hogy jó hangulatban, interaktívan, játékosan és hatékonyan folyjon a program, akár a tantermi.

Az online tanfolyam előnye, hogy bárhonnan be tudtok csatlakozni, akár külföldről is. Nyelvtanuláshoz különösen hasznos lehet a Lépéselőny tanfolyam, hogy gyermeked hamarabb be tudjon illeszkedni a külföldi iskolában.

Egy kis sci-fi a nyári szünetre?

E-bookban és hangoskönyvben már elérhető,
könyv alakban előrendelhető!
Ha megváltoztathatnád a történelmet, megtennéd?
De honnan tudod, hogy nem tette már meg valaki?
Például Te.

Mitől különleges a Lantos Tanulási Stratégiák nyári tábora?

Kis létszámú tábor, a helyek korlátozottak! 

Már most jelentkezz az őszi tanfolyamokra, 5.000 Ft. kedvezménnyel!
Kuponkód: 2023ősz

A tanulást segítő tippekről és tanácsokról, valamint akcióinkról hírlevelünkből értesülhetsz.

Mi pedig megajándékozunk ezért.