Barion Pixel

Olvass bele a blogunkba!

A tudás amit nem veszíthetsz el

Sok embertől hallom, hogy bizonytalan és félelmetes világban élünk, ezért elsősorban a megélhetésünkre, és az anyagi tartalékok képzésére koncentrálnak. Nem vitatva ennek fontosságát, mindig azt szoktam erre válaszolni, hogy a megélhetésnek a legjobb tartaléka, ha úgy tetszik tőkéje: a tudás. A tudás, amit nem veszíthetsz el, de a segítségével mindig biztosíthatod magad, és a családod számára a megélhetést. Nem leszel kiszolgáltatva senkinek és semminek, nem másoktól, vagy a világ körülményeitől függ a jóléted. Lehet, hogy nehéz és súlyos állítások ezek, de talán ennek bizonyítására a legjobb példa én magam vagyok.

Nem szerettem, és nem is akartam tanulni, az érettségi bizonyítvány megszerzése után sokáig elégedett voltam azokkal alapismeretekkel ami a rendelkezésemre állt. Csakhogy eljött az életemben az a pillanat amikor úgy éreztem, hogy sokkal több erő, energia és kreativitás van bennem, amivel sokkal boldogabb lehet az életem, de nem tudom, hogy ezeket hogyan hozzam ki magamból.

Tanulni kezdtem. 

Azt persze nem igazán tudtam, hogy hogyan lehet jól tanulni, mert nekem se mutatta meg senki, ezért először csak a magam megsegítésére tanulási módszerekkel kezdtem el kutatni. Miután felépítettem a saját tanulási stratégiámat, rájöttem, hogy ezzel másoknak is tudok segíteni. Így lettem tanulásmódszertant tanító, kutató és fejlesztő tanár.

 Az elmúlt 20 évben számtalanszor kerültem nehéz helyzetbe, számtalanszor álltam bonyolult és nehezen megoldható feladatok előtt, számtalan kudarcélményem is volt, de mindig volt jó pár ötletem és tervem amivel ezeket meg tudtam oldani. Ma már pontosan látom, hogy ez tudás nélkül nem ment volna. Bármilyennek tűnik is a közeli, vagy távoli jövő, tudom, hogy boldogulni fogok, mert olyan tőkém van, ami soha nem apad ki. 

Nem csak az eddig megszerzett tudás, hanem a tanulási képesség is.

Ha te is magabiztosnak, és erősnek szeretnéd látni magadat, vagy a gyermekedet, akkor elárulom a titkot: minden azzal kezdődik, hogy alakítsd ki a saját tanulási stratégiádat. Ne csak tanulj meg tanulni, hanem azt a tanulási módszert alakítsd ki ami neked a legjobb!

Ebben tudok segíteni. 

A Lantos Tanulási Stratégiák a tanulás minden területén megoldást kínál a felmerülő nehézségekre. Kicsiknek, közepeseknek és nagyoknak, szülőknek, vizsgázóknak, sok  olvasnivalóval rendelkező egyetemistáknak segít abban, hogy alkalmazható tudást tudjanak megszerezni, amivel maguk alakíthatják a stabil jövőjüket.

Megtanulni tanulni egyszerűbb mint gondolnád, de a jelentősége mindennél nagyobb. Kicsi befektetés, de sokszorosan megtérülő haszon.

Magadért, a gyermekeidért, a jövőért… bevállalod?

Jusson eszedbe feliratkozni a YouTube csatornámra, a Tanulási Tippek hírlevélre, és a Facebook oldalamra!

“Nincs rossz tanuló, csak rosszul tanuló!”

Sok sikert!

Barátsággal, 

Lantos Mihály 

Már most jelentkezz az őszi tanfolyamokra, 5.000 Ft. kedvezménnyel!
Kuponkód: 2023ősz

A tanulást segítő tippekről és tanácsokról, valamint akcióinkról hírlevelünkből értesülhetsz.

Mi pedig megajándékozunk ezért.