Barion Pixel

Olvass bele a blogunkba!

Mielőtt újra elfoglalod a sulit. 5 pont az újrakezdéshez

Ugyan van még néhány nap a nyári szünetből, érdemes azonban készülni arra az emelkedett pillanatra, amikor ismét beülsz az iskolapadba, hogy tovább csiszolgasd az elmédet. Adok öt tippet ahhoz, hogy hamar visszarázódj a mindennapokba, és pozitív élményekkel induljon a következő tanév.

1. Ha a nyár folyamán megfordult az éjszaka és a nappal, merthogy reggelente nem kellett korán kelned, akkor kezdj el korábban lefeküdni, mert irtó nehéz lesz az első napokban nyitva tartani a szemed.

2.  Ha a héten előhalászod a tantárgyaid múlt évi jegyzeteit, könyveit, munkafüzeteit, és kicsit átismételgeted őket, azzal egyrészt az agyadat is felkészíted arra, hogy hamarosan új információkat fogadjon be, másrészt pedig felfrissíted azokat az alapokat, amire lehet építkezni a folytatásban.

3. Tűzz ki célokat a következő évre, külön-külön, minden egyes tantárgyból! Ezt nem érdemes megspórolni, mert ha az agyadnak adsz egy pontos és világos utasítást arra vonatkozólag, hogy mit akarsz elérni, akkor ő ezt fogja végrehajtani. Az is jó dolog, ha ezek után írsz egy listát arról, hogy mi mindent vagy hajlandó megtenni a céljaid elérése érdekében a következő év során. Ezzel nem csak azt mondod meg az agyadnak, hogy mit akarsz elérni, hanem azt is, hogy milyen eszközöket és lehetőségeket biztosítasz hozzá.

4. Vizsgáld meg az eddig használt tanulási szokásaidat! Vedd számításba egyenként, hogy a különböző tantárgyakat hogyan tanultad eddig, és kezdd el szelektálni a módszereidet! Ha valamelyiket úgy találod, hogy hasznos és jó szokás, akkor tartsd meg és használd tovább! Ha valamelyiknél úgy érzed, hogy nem túl hasznos, akkor cseréld le valami más, eredményesebb szokásra!

5.  Tanulj tanulási stratégiákat, és építsd ki a saját magad számára legmegfelelőbbet! Ha úgy érzed hogy tudunk ebben segíteni, akkor jelentkezz egy Lépéselőny tanfolyamra, vagy vásárold meg a könyveimet, vagy hallgasd hangoskönyvként, de ha többször élvezni akarod a tanulásmódszertan rejtelmeit, akkor szerezd meg a bárhol, bármikor nézhető Lépéselőny filmeket!

A legrosszabb amit tehetsz az iskolakezdés előtt, hogy nem teszel semmit. Ez esetben már az első nap nehéz lesz felismerni az iskola épületét, utána meg hazatalálni.

Sok sikert a következő tanévre!

Jusson eszedbe feliratkozni a YouTube csatornámra, a Tanulási Tippek hírlevélre, és a Facebook oldalamra!

“Nincs rossz tanuló, csak rosszul tanuló!”

Sok sikert!

Barátsággal, 

Lantos Mihály 

Mitől különleges a Lantos Tanulási Stratégiák nyári tábora?

Kis létszámú tábor, a helyek korlátozottak! 

Már most jelentkezz az őszi tanfolyamokra, 5.000 Ft. kedvezménnyel!
Kuponkód: 2023ősz

A tanulást segítő tippekről és tanácsokról, valamint akcióinkról hírlevelünkből értesülhetsz.

Mi pedig megajándékozunk ezért.