Barion Pixel

Olvass bele a blogunkba!

Válságban tanulás, tanulás válságban

Ezt a címet többféleképpen lehet értelmezni. Amit röviden szeretnék most megvizsgálni, azaz a gondolat, hogy miért rendkívül fontos a tudás akkor amikor az életünk egy területe, a teljes életünk, a családunk, az országunk vagy az egész világ válságba kerül.
Röviden: ha nincs tudásod, vagy legalább tanulási képességed, akkor kiszolgáltatott vagy.
“Nem a legerősebbek maradnak életben, hanem azok, amelyek a legjobban képesek alkalmazkodni, amelyek a legfogékonyabbak a környezetükben végbemenő változásokra.“
Ezt a mondást Darwinnak tulajdonítjuk, valójában Darwinra hivatkozva Leon C. Megginson, a Louisiana Állami Egyetem professzora mondta egy előadásában.
Az elmúlt néhány évünk arról szólt, hogy az egyik válságból a másikba zuhanunk, aminek persze jelentőségét nem lehet elbagatellizálni, hiszen számos problémát és sok esetben tragédiát okozott. Ugyanakkor nem élhetünk azzal a félelemmel, hogy még rosszabb lesz, és az életben maradásunk kizárólag valami külső körülménytől függ.
A megoldás kulcsa tehát a külső körülményekhez való alkalmazkodás, illetve az, hogy jöhet bármi, akkor is képesek leszünk funkcionálni.
A diákok jó tapasztalattal rendelkeznek ez ügyben. Amikor hihetetlenül sok a tananyag, az idő pedig kevés, csak az képes megfelelni a tanulmányi feladatoknak, akinek van valami hatékonyan működő tanulási stratégiája. És ha így van, nemcsak a problémához való alkalmazkodás képessége van meg, hanem eredményesen fog kijönni ebből a nehéz helyzetből.
Az életünkbe begyűrűző válság legyen mindig egy újabb esély! Ha valami összedől, lehetőségünk van egy jobbat, tökéletesebbet a helyére építeni. De csak akkor, ha a tanulási képességeket készség szintre fejlesztettük.
Nem attól lesz valaki jó sportoló, hogy a fotelban nézi az olimpiát, hanem attól, hogy elindul edzeni.

Szeretnénk hozzájárulni a diákok tanulási képességeinek fejlesztéséhez, ezért időről időre akciókat hirdetünk egy-egy tanulásmódszertani tanfolyamra.
Az október 29-30-i 5-7. osztályosoknak, és a 8-12. osztályosoknak szóló ONLINE tanfolyamokra 10 százalékkal olcsóbban lehet regisztrálni. Ehhez a tanfolyamra jelentkezéskor be kell írni az oktonline kuponkódot.

Tanítsuk meg a diákokat tanulni, hogy képesek legyenek egy boldogabb világot teremteni maguknak!

Jusson eszedbe feliratkozni a YouTube csatornámra, a Tanulási Tippek hírlevélre, és a Facebook oldalamra!

“Nincs rossz tanuló, csak rosszul tanuló!”

Sok sikert!

Barátsággal,

Lantos Mihály

Mitől különleges a Lantos Tanulási Stratégiák nyári tábora?

Kis létszámú tábor, a helyek korlátozottak! 

Már most jelentkezz az őszi tanfolyamokra, 5.000 Ft. kedvezménnyel!
Kuponkód: 2023ősz

A tanulást segítő tippekről és tanácsokról, valamint akcióinkról hírlevelünkből értesülhetsz.

Mi pedig megajándékozunk ezért.